Even geduld aub..
Busy loader

Actueel > Turnster Van Gerner mist mogelijk WK


Turnster Van Gerner mist mogelijk WK

Céline van Gerner ondergaat deze week een operatie aan haar enkel. Haar deelname aan de WK turnen eind september in Antwerpen is hierdoor niet meer zeker.

De achttienjarige Van Gerner raakte geblesseerd tijdens de laatste trainingsperiode. Na onderzoek bleek een operatie nodig te zijn. De blessure lijkt op de kwetsuur aan haar andere enkel waarmee ze in de aanloop naar de Olympische Spelen in Londen te maken kreeg. Na de ingreep moet Van Gerner tien dagen rust houden en moet haar enkel tenminste vier weken in het gips.

De blessure is een teleurstelling voor Van Gerner. Maar ze blijft optimistisch. ''Na de Olympische Spelen was het nog niet zo eenvoudig om de draad weer op te pakken, het is dan ook ontzettend zuur dat deze blessure zich aandient terwijl ik net weer lekker bezig was. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik deze tegenslag ga overwinnen samen met de mensen om me heen."

Van Gerner eindigde in 2012 bij de Spelen met een persoonlijk record van 57,232 punten al twaalfde en verbeterde daarmee de prestatie van Ans van Gerwen, die in 1972 in München negentiende werd.

« archief

« terug

0 / € 0,00