Even geduld aub..
Busy loader

Actueel > Deurloo, Schmidt in turnfinale


Deurloo, Schmidt in turnfinale

Bart Deurloo en Casimir Schmidt zijn op de WK in Antwerpen doorgedrongen tot de meerkampfinale.

De 22-jarige Deurloo haalde als zeventiende de finale; de zeventienjarige Schmidt behoorde met de negentiende plaats ook nog tot de beste 24 gymnasten.

Acht jaar geleden turnden er voor het laatst Nederlanders in de finale van de meerkamp. Toen haalden Jeffrey Wammes en Epke Zonderland de top-24.

In de toestelfinales, waar de acht beste turners per discipline in actie komen, gaan Epke Zonderland en Yuri van Gelder voor een WK-medaille. Olympisch kampioen Zonderland plaatste zich op rek (derde) en brug (achtste op de geschoonde lijst). Van Gelder werd vijfde op ringen.

Verrassend sterk WK-debuut Schmidt
Van de vijf finaleplaatsen was die van Schmidt, die eind deze maand 18 jaar wordt, de verrassendste. "Dit had ik niet durven dromen. Supermooi", glom de turner van PAX Haarlemmermeer.

Schmidt liet zich bij zijn WK-debuut in het immense Sportcentrum, dat behoorlijk gevuld was met vooral schoolkinderen, niet imponeren. "Na de opening op ringen was de spanning al van me afgevallen. Ook al had ik dit niet verwacht, ik wist wel dat ik het kon", zei de havo-scholier uit Hoofddorp.

Voor coach Mitch Fenner waren de prima prestaties geen verrassing."Dit is een eerste stap en het is geen incident. Het is een ongelooflijk goede groep."

« archief

« terug

0 / € 0,00